RM 24x/gram – Harga Emas Terendah Sempena PG Mall 916 Gold Cultural Day

Rm 24x/ Gram - Harga Emas Terendah Sempena PG Mall 916 Gold Cultural Day

Korang rajin shopping online kan. Pernah dengar tak pasal PG Mall? Kalau nak tahu, PG Mall ni merupakan platform e-commerce No.1 di Malaysia. Dan PG Mall ini mula ditubuhkan sejak 2017 lagi.

Yang menariknya lagi, PG Mall ni merupakan satu-satunya platform e-commerce tempatan di Malaysia. Dan PG Mall telah tersenarai sebagai Top 3 e-commerce site di Iprice insight.

Macam e-commerce yang lain-lain, cara belian dan bayaran di PG Mall adalah melalui payment gateway dan e-wallets.

Dekat PG Mall pun boleh beli emas tau. Dan Nana baru tahu pasal 916 Gold Cultural Day ni.

Malaysia Gold Association (MGA) telah memulakan dan menetapkan 16 September (9.16) sebagai Gold Cultural Day atau dikenali sebagai Hari Budaya Emas setiap tahun. Tujuan penumbuhan 916 Gold Cultural Day ini untuk menghebahkan mengenai emas perhiasan dalam kebudayaan Malaysia, disamping juga untuk menggalakkan dan merangsang ekonomi emas tempatan dan membantu perdagangan dua hala Malaysia.

Sana sini orang share pasal emas kan. Yelah, siapa je yang tak suka emas ni. Baik lelaki mahupun perempuan. Emas merupakan pelaburan yang sangat menguntungkan untuk jangka masa panjang. Nana pun ada simpan emas sikit-sikit. Beli sikit-sikit, lama-lama nanti jadi banyak la kan, hehe.

Rm 24x/ Gram - Harga Emas Terendah Sempena PG Mall 916 Gold Cultural Day

916 Gold Cultural Day akan berlangsung selama 3 hari bermula 15 September sehingga 17 September 2020. Harga yang ditawarkan adalah antara yang paling rendah di pasaran dengan serendah RM24X/gram. Murah banyak ni. Tapi 3 hari je tau. Yang kali ini memang istimewa sebab ada special day untuk 916 gold jewellery (emas perhiasan) dengan harga terus dari kilang.

Tak lupa juga free shipping untuk setiap belian. Yang paling penting, kene beli kat PG Mall (klik sini).

Angka “916” ni sangat bermakna untuk industri emas. 916 mewakili emas 22 karat, yang mana dari segi sejarah sangat popular digunakan untuk perhiasan emas di banyak negara seperti Malaysia dan Singapura.

Untuk retailer dan wholesalers emas, anda juga boleh turut serta dalam pesta 916 Gold Cultural Day ini. Anda boleh menjual dengan harga terus dari kilang.

Ada tambahan kupon diskaun untuk belian emas 916 juga tau. Ada tiga kupon boleh ditebus. Jangan lupa ajak kawan-kawan dan keluarga sama. Banyak diskaun yang ditawarkan. Klik je kat link sini https://pgmall.my/Jewellery-1

Selain itu, berita baik untuk semua yang ada aplikasi Touch n’ Go!
Khas untuk mereka yang pertama kali membeli di PG Mall, anda akan dapat e-wallet reload RM3 dengan pembelian serendah minima RM15 sahaja! Berbaloi sangat ni. Promosi ni berlangsung sepanjang bulan September ini.

RM 24X/ GRAM - HARGA EMAS TERENDAH SEMPENA PG MALL 916 GOLD CULTURAL DAY

Selain dari Touch n’ Go, untuk mereka yang mempunyai aplikasi Boost, anda juga berpeluang menerima cashback. Promosi ini berlangsung sepanjang sebulan, bermula 5 September 2020 sehingga 4 Oktober 2020.

Yang penting dengan hanya belian minima RM15, anda akan menerima cashback RM3. Haihhh untungnya la siapa yang ada e-wallet ni. Banyak kelebihan dan cashback yang akan diperolehi. Dah la memudahkan masa proses pembelian. Klik klik aje.

Siapa yang belum ada lagi e-wallet tu, lebih baik download dan install siap-siap. Mesti akan rasa terkilan, kenapa la tak download dan install dari awal lagi. Hihi.

RM 24X/ GRAM - HARGA EMAS TERENDAH SEMPENA PG MALL 916 GOLD CULTURAL DAY

Yang Nana sukanya sebab nanti akan ada Health & Beauty Essential Week!

Haa siapa yang tengah rancang nak tambah barang make up dan supplement, pastikan tak terlepas peluang ni tau.

Promosi Health & Beauty Essential Week akan berlansung sepanjang 15 September sehingga 30 September 2020.

RM 24X/ GRAM - HARGA EMAS TERENDAH SEMPENA PG MALL 916 GOLD CULTURAL DAY

Gunakan code LOVEPGHB30 untuk RM30 off dengan pembelian minima RM150.

RM 24X/ GRAM - HARGA EMAS TERENDAH SEMPENA PG MALL 916 GOLD CULTURAL DAY

Jangan lupa gunakan code LOVEPGHB25 untuk mendapatkan RM25 off dengan pembelian minima RM100

Dah, jom kita shopping sama-sama. Baru la best kan, hehe. Korang klik je link kat bawah ni. Nana dah siap-siapkan dah.

Happy shopping korang!

Website:
https://pgmall.my/?Source=BloMgger&BloggerID=524

Facebook:
www.facebook.com/PGMallMalaysia

Instagram:
www.instagram.com/pgmall.my/

#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Shopnow #Shoponline #ByMalaysiansToMalaysians #916sale #Goldculturalday #MGA #MalaysiaGoldAssociation #Touchngo #boost #health&beautyessentialsweek

2 thoughts on “RM 24x/gram – Harga Emas Terendah Sempena PG Mall 916 Gold Cultural Day

  1. Ilmu yang saya dapat dari seorang saudara emas:
    “Bang, kenapa barang kemas banyak pakai emas 916, kenapa tak emas tinggi kualiti 999 macam jongkong?”
    “Bukan masalah kualiti sebenarnya… Sifat fizikal emas 999 atau 24k itu keras berbanding 916(22K). Tidak sesuai dibentuk dan ditukang, mudah pecah, sesuai buat jongkong, syiling, agok sahaja. Kalau 916, sesuai dilentur dan dibentuk.”
    *lalu aku mengangguk -angguk laksana burung udan memagut ulat…
    Saiful recently posted…Bagaimana menghasilkan dan memasarkan produk kosmetik jenama sendiri?My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!